Bezoek onze showroom

Bij voorkeur werken we op afspraak, dit kan makkelijk via ons boekingssysteem hieronder of contacteer ons.

Elektrisch rijden zonder zorgen

100% elektrisch rijden anders bekeken

Elektrisch rijden is ook volgens Mazda de toekomst, 100% elektrische wagens zijn bijzonder stil, onderhoudsarm (bevatten weinig bewegende onderdelen), extreem soepel,... 

Heel wat kopers twijfelen echter aan de actieradius of (als de actieradius wel hoog genoeg is) de prijs van een volledig elektrische wagen. Daarom stelt Mazda binnenkort de MX-30 met Range extender voor. Met een volgeladen accu zal u een kleine 100 km kunnen rijden (voor de meeste dagdagelijkse ritten ruimschoots voldoende). Als de accu niet meer voldoende geladen is zal een kleine rotatiemotor energie opwekken om de accu bij te laden. Is dit dan geen plug-in hybride? Nee, u zal wel degelijk altijd 100% op de elektro motor rijden, de benzine motor dient enkel als generator. Wat zijn de voordelen van deze opzet?

  • u heeft altijd dezelfde rij ervaring op gebied van optrekken, lawaai, trillingen,...
  • de rotatiemotor (wankelmotor) is specifiek gebouwd als generator en is daardoor heel efficiënt
  • net zoals een elektromotor is de rotatiemotor trillingvrij, bijzonder compact (denk volume van een schoendoos) en bevat hij nauwelijks bewegende onderdelen (dus onderhoudsarm).
  • op lange reizen hoeft u geen tijd te verliezen met bijladen, tanken volstaat om weer verder te kunnen rijden.
  • de hele aandrijflijn is veel lichter dan een wagen die alleen op batterijen moet rekenen.
  • met een volle accu en tank zou u ongeveer 700km moeten kunnen halen (geen enkele wagen in deze prijscategorie zal ook maar in de buurt komen van de actieradius die we kunnen bieden).
  • Veel minder complex dan (plug-in) hybride (o.a. geen versnellingsbak)
  • ...

Mazda is al jaren bezig aan de ontwikkeling van deze technologie, de eerste prototypes reden al in 2012 rond. Bijkomend voordeel is dat deze motor ook op andere brandstoffen kan lopen (LPG, aardgas, waterstof,...) waardoor hij volledig CO² neutraal kan rijden. 

Deze gepatenteerde technologie zal alvast een nieuwe visie werpen op elektrisch rijden. Heeft u belangstelling, stuur dan een mail naar sales@decocarskuurne.be en we houden u op de hoogte. 

Lees ook

6 jaar garantie standaard

100% elektrisch rijden anders bekeken

Lees meer

Nieuw: CX-60

100% elektrisch rijden anders bekeken

Lees meer

Verlofregeling 2024

100% elektrisch rijden anders bekeken

Lees meer